בעקבות המצב הבטחוני יתכנו עיכובים בזמני המשלוח. מומלץ לבחור בתקופה הקרובה ״משלוח לנקודת איסוף הקרובה לביתך״ כי זוהי שיטת המשלוח המהירה ביותר.

איך להגביר כמויות חלב אם

.

לאימהות רבות יש תחושה שכמות חלב האם שלהן איננה מספיקה לצרכי התינוק. חשוב להבין שברוב המקרים התחושה הזו נובעת מדפוסים נורמאליים של תינוק יונק כמו הצורך לינוק לעיתים קרובות, דפוס של "נשנוש" והתעוררות לעיתים קרובות בלילה. כל אלו נורמאליים לחלוטין במיוחד בחודשים הראשונים לחיים. 

גם "הנקת צבר" שהיא התנחלות (המונח הזה משמש כאן בקריצה של הומור, כמובן שזו התיישבות חוקית לחלוטין של הקטן שלכן על השד) על הציצי שהקטן עושה בעיקר בשעות אחר הצהריים והערב היא נורמאלית לחלוטין. הנקת צבר נובעת מצורך מוגבר ליניקה בשעות אחר הצהריים והערב וגם מעלייה באחוז השומן של החלב לקראת הערב שגורמת לו לזרום לאט יותר.   

לעיתים באמת יש צורך לתת חיזוק לייצור החלב ואז אפשר להשתמש בשיטות המעולות האלו שאספנו עבורכן.

הוספת הנקות או שאיבות

המנגנון הכי חשוב שעוזר להגביר חלב הוא פינוי חלב מהשד וגירוי מיניקה/ שאיבה. כשהשד מקבל גירוי ומתפנה ממנו חלב (אלו שני דברים שונים לפעמים כי חלק מהשאיבה/ הנקה היא על ריק ועדיין יש לה חשיבות) הגוף מקבל את המסר לייצר יותר חלב. לכן הוספה של הנקות או שאיבות תעזור להגברה. 

כדי להוסיף הנקות חשבי אם יש זמן רב שעובר ללא הנקה במהלך היממה ואפשר להוסיף שם הנקה, לדוגמא אם תעירי את התינוק פעם נוספת בלילה או תיזמי הנקה בזמן אחר. 

לפעמים זה לא ריאלי להוסיף הנקה ואז אפשר להוסיף שאיבה. כל שיטת שאיבה תעבוד להגברה אבל הכי יעיל להגברת חלב לשאוב כשהשד ריק, אז אם תוכלי לשאוב מיד אחרי הנקה האפקט יהיה גדול יותר אפילו אם לא יוצא חלב. 

הנקה או שאיבה בין 00:00-06:00

בשעות שבין שתיים עשרה בלילה ושש בבוקר רמות הפרולקטין, שהוא הורמון האחראי לייצור החלב, עולות הכי גבוה אחרי הנקה. העלייה הזו של רמת הפרולקטין בלילה עוזרת לייצור החלב בכל שעות היום ותוספת של "פיקים" ברמות הפרולקטין בלילה יעזרו להגברת חלב. 

שימוש בצמחים לתמיכה בהנקה

זה אלפי שנים שנשים ברחבי העולם רותמות את עוצמת הצמחים לתמיכה בתקופת ההנקה. מדובר בידע עתיק יומין מתחום רפואת הצמחים המסורתית שעובר מאם לאם מדור לדור. הדוגמאות כוללות צמחים כגון:

• שטאוורי – צמח מרפא מרכזי ברפואת הצמחים ההודית המסורתית, לתמיכה בנשים במעגלי החיים השונים ובתקופת ההנקה
• שיח אברהם – אחד מהצמחים המפורסמים ביותר ברפואת הצמחים המערבית, שזכה למוניטין בקרב נשים בכל רחבי העולם כצמח לתמיכה בבריאות הגינקולוגית של האישה, ואף נעשה בו שימוש עוד מימי קדם לתמיכה באם המניקה
• אנג'ליקה סינית – זהו צמח מרפא מרכזי ברפואת הצמחים הסינית העתיקה, המכונה "הג'ינסנג הנשי". המרפאים הסיניים מייחסים לאנג'ליקה תכונות "מניעות" נוזלים בגוף, ומסיבה זו נהוג לכלול אותו בפורמולות צמחים סיניות לתמיכה בזרימת חלב אם תקינה בהנקה
• גדילן מצוי – זהו צמח חשוב מאוד ברפואת הצמחים המערבית, בה עושים שימוש בזרעים המזינים לתמיכה באישה בתקופת ההנקה
• קמומיל – מלבד טעמם המוכר והנעים של פרחי הקמומיל המפורסמים, הם נחשבים ברפואת הצמחים המסורתית המערבית כבעלי ערך מוסף בזכות הרכיבים הארומטיים שהם מכילים, הנחשבים כ"מעודדים תנועה" של נוזלים בגוף. לכן הרבליסטים מערביים נוהגים לכלול את פרחי הקמומיל בפורמולות לתמיכה בהנקה ולזרימת חלב תקינה.

מגע עור לעור

מגע עור לעור יעיל מאוד בהגברת ההורמונים הדרושים לייצור חלב ושחרור חלב לכן בכל הזדמנות שיש לך נסי לבלות עם תינוקך במגע כשהוא לבוש בחיתול בלבד וכמה שיותר מהעור שלו במגע עם העור שלך. אם את לא נמצאת ליד התינוק תוכלי לייצר אפקט דומה בזמן שאיבה בעזרת הרחת חיתול בד של התינוק או על ידי הסתכלות בתמונות שלו.    

פתרון בעיות טכניות 

חשוב להבין מה גורם לבעיות באספקת החלב ולפתור את שורש הבעיה. לפעמים זה יכול להיות פינוי לא מספיק סדיר של השד, פינוי לא יעיל בגלל בעיה מבנית אצל התינוק, בעיה בחיבור של התינוק לשד, בעיה הורמונאלית אצל האמא ועוד. מפגש עם יועצת הנקה יכול לעזור לגלות מה הבעיה וכיצד לטפל בה. כתבי לנו ונקבע לך פגישה עם מיה דובינסקי יועצת הנקה שלנו. 

פאוור פאמפ

זוהי שיטת שאיבה אינטנסיבית שעושים אותה פעם בשבוע לכל היותר ויש כאלו שמשתמשות בה באופן חד פעמי. אפשרות אחת היא להניח את המשאבה במקום מרכזי בבית ובמשך 24 שעות לשאוב פעם בשעה, לתוצאות הכי טובות כדאי לעשות את זה גם בלילה ולהתעורר לפחות כל שעתיים לצורך העניין. כך את מייצרת סוג של קפיצת גדילה מלאכותית בעזרת המשאבה ומגדילה את הייצור שלך. 

שיטה נוספת לפאוור פאמפ היא לשאוב במשאבה דו צדדית כך: שאיבה של 20 דקות, מנוחה 10 דקות, שאיבה של 10 דקות, מנוחה 10 דקות, שאיבה של 10 דקות. 

במשאבה חד צדדית תעשי זאת כך: 10 דקות שאיבה מכל צד. מנוחה 10 דקות לשני הצדדים, שאיבה 10 דקות מכל צד, מנוחה של עשר דקות לשני הצדדים, שאיבה של 10 דקות מכל צד.  

אהבתן? שתפו את הפוסט

פוסטים קשורים

.